Välkomna till Frejas Blotlag

Detta är Frejas Blotlags blogg - här kommer information om kommande blot, hötider och träffar.
Men här kommer det även finnas utrymme för tankar och ord om asatro och sed.

Äring och frid!

måndag 3 februari 2014

Välkommen på Disablot 2014

Äntligen!
 
Den 15:e februari klockan 14 firar vi att ljuset börjar komma tillbaka till Midgård!


Disablotet kan symboliseras av Freja Vanadis som förhandlar med Skade Thursamö om att släppa vinterns grepp till fördel av solen, våren och livet.

Vi kan också hedra våra fylgior vilket är släktens kvinnliga beskyddare och Idun som ger livsäpplena till Gudarna för att föryngra dem.


Vi håller till i Härnösand ute vid Fiskeläget på Sälsten (blir det snökaos så kommer vi vara tvungna att ändra plats med kort varsel). Varma skor och kläder är ett tips!

Ta med något lämpligt att blota -
Exempel:
nötter/frön, stearinljus/vaxljus, frukt (äpple eller apelsin har fina symbolvärden detta blot), en dikt, en sång, ett löfte....

Ta med mat/fika/god dryck så kan vi hålla gemensamt knytisgille tillsammans med Gudarna efteråt. Trumma eller annat instrument är alltid välkommet.

Ta gärna kontakt med oss på facebook om du vill komma, annars är det bara att dyka upp på vändplanen vid Fiskeläget Sälsten. Mailen fungerar fortfarande inte tyvärr...
 
Detta blot hålls inom Forn Sed Sveriges riktlinjer, och vi välkomnar alla som är intresserade av den Forna Seden i Norden, oavsett härkomst.
 
Välkommen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar